Med 11. in 15. marcem 2011 smo v našem društvu gostili člane madžarskega jamarskega kluba Myotis. Z njimi smo pred leti veliko sodelovali, vendar so kasneje stiki zamrli. Obisk je bil prijetna priložnost, da smo predvsem mlajši jamarji obeh društev navezali stike. V glavah so se že porodile nove zamisli in ideje o skupnih akcijah širom po združeni Evropi.

V tem kratkem obdobju smo si ogledali nekaj slovenskih jam, predvsem tistih lažje dostopnih, saj le te vzamejo najmanj časa. Urnik je bil precej natrpan, saj smo si v štirih dneh ogledali Vilenico, Lipiško jamo, Malenco, Predjamo, Kačno jamo, Križno jamo, Škocjanske jame in Postojnsko jamo. Poleg tega smo obiskali presunljive vhode Planinske jame, Velikih Karlovic, Brezna treh generacij in Golobje jame. Površje smo spoznavali na Planinskem in Cerkniškem polju, Rakovem Škocjanu in izvirih Timave.

Večere smo preživeli ob ognju ali stisnjeni pod nadstrešnico jamarskega doma, saj se je vreme hitro menjalo in bilo včasih prav nič prijetno. Poslovili smo se z željo po ponovnem druženju in skupnem raziskovanju podzemnega sveta, ki nas vse navdušuje.

Fotografije: Jaka Jakofčič